dijous, 8 de maig del 2014

La veu


La veu: Premi de Comunicació i Difusió Cultural atorgat per L'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.




És tracta d’un diari digital, laveupv.com, que ofereix informació, opinió i cultura en clau valenciana. Lluny de desanimar-se davant d’altres propostes que van nàixer i van morir en l’intent, La Veu ha
aconseguit en un any fer-se notar i fer-se sentir en les xarxes socials, on s’està posicionant amb un producte de qualitat, plural i independent. La llengua vehicular és el valencià expressada sense complexos, la columna vertebral del diari. 
L’equip de professionals de La Veu treballa amb aquestes variables: acció, voluntat, esforç i unió. Un projecte que depèn de les subscripcions, de la publicitat i del micromecenatge mitjançant la campanya ‘Agermana’t i ’Suma't'.
La Veu és informació, opinió i participació. Hi ha dos espais que s’anomenen ‘Particiveu’ i ‘Espai Cívic’ que es fan ressò de les demandes dels col·lectius socials damnificats per les retallades.

Són destacables també les signatures dels intel·lectuals, periodistes, escriptors, poetes, professors i acadèmics que diuen la seua en les columnes d’opinió. Textos que ajuden a entendre i a reflexionar sobre la nostra realitat des del prisma del País Valencià.
Quant a la informació, l’equip de redactors treballa des dels paràmetres de la política valenciana, l’economia, el medi ambient, les novetats musicals i literàries, els esports grans i els esports de base (parant molta atenció a la pilota valenciana). Les notícies són actualitzades cada 24 hores durant els 365 dies de l’any.
Hi treballen filòlegs que tenen molta cura de la llengua, periodistes i informàtics que mantenen i milloren, dia rere dia, el seu lloc web.
La Veu té una visió geogràfica del territori molt interessant. Divideix les comarques per rius.
o    Marina Alta (123) rss
o    Marina Baixa (35) rss
o    Alcalatén (17) rss
o    Alt Millars rss
o    Plana Alta (380) rss
o    Plana Baixa (52) rss
o    Alt Palància (15) rss
o    El Camp de Morvedre (63) rss
o    Alacantí (174) rss
o    Baix Segura (85) rss
o    Alt Maestrat (6) rss
o    El Baix Maestrat (72) rss
o    Els Ports (55) rss

o    Alcoià (171) rss
o    Comtat (38) rss
o    Safor (112) rss
o    Vall d’Albaida (197) rss
o    El Camp de Túria (65) rss
o    Els Serrans (6) rss
o    L’Horta Nord (145) rss
o    L’Horta Oest (105) rss
o    L’Horta Sud (49) rss
o    Racó d’Ademús (2) rss
o    València (1260) rss
o    Alt Vinalopó (6) rss
o    Baix Vinalopó (103) rss
o    Vinalopó Mitjà (12) rss
o    Canal de Navarrés (11) rss
o    Costera (65) rss
o    Foia de Bunyol (20) rss
o    Ribera Alta (347) rss
o    Ribera Baixa (91) rss
 o    Vall de Cofrents (13) rss

En definitiva, cal valorar el treball de difusió i de comunicació d’aquest diari digital, com a proposta de present en uns temps on el dial de la ràdio, el comandament de la televisió i l’oferta de la premsa tradicional de paper i digital, està òrfena de valors, de pensaments, d’idees i d’informació expressades des de casa nostra.